Lavanda

Compusii principali ai Uleiului de Lavanda sunt: linalol (51%) si acetat de linalil (35%). Linalolul este un alcool terpenic, cu miros placut, dar in acelasi timp este si un antimicrobian natural. Acetatul de linalil, este un ester acetic, cu o aroma dulce-fructata, care impreuna cu proprietatile sale antimicrobiene confera unicitate lavandei.

Uleiul de Lavanda este unul dintre cele mai populare uleiuri esentiale din lume, datorita aromei sale magice si a calitatilor fantastice utilizate in mare masura in ingrijirea pielii, cosmetice, aromaterapie, industria parfumurilor si cea medicala.

Folosit in