Cand vine vorba de fapte, cifrele spun multe. Elmiplant a decis sa includa informatii despre procentul de ingrediente de origine naturala inclus in formulele sale, pentru toate produsele din portofoliu. In acest moment procentul mediu de ingrediente de origine naturala din formulele tuturor produselor din portofoliu este de 80%. De ce nu este mai mare? Pentru a stabiliza formulele, pentru siguranta in utilizare si pentru confortul tau, includem in formule ingrediente non-naturale precum conservanti, parfum sau filter de protectie solara.

Toate cutiile cremelor pentru fata sunt certificate FSC, Cosiliul pentru Administrarea Padurilor. FSC este o organizatie independenta, non-profit care protejeaza padurile pentru generatiile viitoare. Certificarea FSC inseamna ca hartia din care sunt confectionate cutiile cremelor noastre provine din surse responsabile. Ne angajam sa facem tot ce este necesar pentru ca padurile planetei noastre sa nu fie afectate.

Poti afla mai multe accesand fsc.org

Folosim sticla pentru recipientele cremelor noastre. Sticla este un material durabil, complet reciclabil, ce ofera beneficii ecologice, cum ar fi contributia la atenuarea schimbarilor climatice si economisirea resurselor pretioase naturale. Cu toate acestea, elmiplant a mers chiar mai departe. Recipentele noastre contin in proportie de 30% sticla reciclata, care ajuta si la economisirea energiei, intrucat, in procesul de reciclare temperaturile de productie sunt mai mici decat in cazul producerii sticlei din materii prime. In consecinta, pentru crearea lor este nevoie de mai putina energie.

Stim ca iti plac produsele noastre, insa cand se termina, ceva se pierde…literalmente.

Toate ambalajele produselor elmiplant sunt 100% reciclabile. Astfel, cand decizi sa le arunci, foloseste cutiile de reciclare dedicate, astfel incat acestea sa poata fi reutilizate pentru alte ambalaje.

Punem mult efort in dezvoltarea produselor noastre, pentru ca tu sa te bucuri de calitate exceptionala neconditionat. Insa cand vine vorba despre energie stim cum sa optimizam. Fabrica noastra este certificata de catre TUV Hellas pentru aplicarea unui sistem de management al energiei ISO 50001. Acest lucru inseamna ca urmarim o abordare sistematica in imbunatatirea continua a performantei energetice, cu scopul de a reduce consumul de energie si, prin urmare, emisiile de gaze cu efect de sera.

Niciunul dintre produsele noastre nu este testat pe animale. Insa ne dorim si sa fim siguri ca prietenii nostri vegani stiu ce produs li se potriveste. Astfel, incepand din iunie 2019 veti putea gasi pe ambalajele produsele elmiplant simbolul specific “Vegan Friendly” pentru a putea alege cu usurinta produsele care se potrivesc nevoilor tale si stilului de viata adoptat.

Natura este pasiunea nostra, insa protejarea ei este visul nostru. Iar pentru noi visurile devin realitate pe masura ce folosim pentru principalele ingrediente extracte din surse sustenabile. Ne angajam sa marim din ce in ce mai mult procentul de ingredinete naturale din surse sustenabile din portofoliu, pentru ca tu sa ai parte de tot ce are natura mai bun si, in acelasi timp, sa ai si grija de ea.